Innvandrerbarn deltar mindre i organiserte fritidsaktiviteter

Møreforsking Molde har på oppdrag fra Levekårsprosjektet i Kristiansund og med støtte fra VRI, utført en kartlegging av barn og unges deltakelse i organiserte fritidsaktiviteter.

Undersøkelsen viser at barn og unge av innvandrere deltar i noe mindre grad i organiserte fritidsaktiviteter enn barn og unge med en eller to norske foreldre. De mest markante forskjellene i deltakelse mellom gruppene er i andel barn og unge som aldri har deltatt og i andel jenter som deltar. Det er en større andel barn og unge av innvandrere som aldri har deltatt og en større andel jenter som ikke deltar i organiserte fritidsaktiviteter i denne gruppen enn i de andre to gruppene.

Resultatene fra undersøkelsen skal nå brukes videre i utviklingen av en partnerskapsavtale mellom frivillig, privat og offentlig sektor for tilrettelegging og rekruttering av utsatte barn og unge. Regionalt forskingsfond har bevilget 262 000 kroner til videreføring av prosjektet som skal bidra til å styrke og utvikle samhandling om rekruttering, inkludering og deltakelse av denne gruppen barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter.

Rapporten fra Møreforsking kan lastes ned her.

Fritidsaktiviteter